Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meble do kuchni, meble do chłodni
#1
Przy organizowaniu lokalu gastronomicznego trzeba zadbać o zakup odpowiednich mebli. Powinny być nie tylko estetyczne, ale także funkcjonalne. Te dwie cechy łączą w sobie meble ze stali nierdzewnej. Są o wiele wytrzymałe od tych drewnianych, a do tego bardziej pojemne. Meble te bez problemu zastosować można w kuchniach, a także w chłodniach, gdzie magazynuje się żywność do późniejszego przetworzenia. Stal nierdzewna jako surowiec do tworzenia profesjonalnych mebli kuchennych od lat już zdaje kluczowe egzaminy na najwyższym poziomie.
[Obrazek: meble_kuchenne.jpg]

Należą do nich nie tylko szafy czy szuflady. Do tego charakterystycznego typu mebli zaliczymy także obudowy, blaty kuchenne, stoły do krojenia i przetwarzania żywności. Największą zaletą mebli ze stali nierdzewnej jest odporność na wodę. Możemy więc czyścić je bez obawy, że zacznie się pojawiać korozja i wygląd estetyczny zostanie w krótkim czasie nadwyrężony. Meblom tego typu nie szkodzą też niskie temperatury, dzięki czemu można je ustawić w chłodniach, gdzie przechowuje się mięso, warzywa, nabiał oraz inne produkty przeznaczone do późniejszego spożycia.
Meble ze stali nierdzewnej pod względem prezentowanej kolorystyki są metaliczne. Jeśli ktoś czuje taką potrzebę – zawsze można je przemalować na wymarzony kolor. Producenci także od jakiegoś czasu wprowadzają na rynek nowe modele mebli w różnorodnych barwach, od pastelowych do odcieni zimnych, zatem każdy chętny do zakupu można znaleźć w ofercie coś dla siebie. Pojemność mebli stalowych sprawia, że zmieszczą się na nich naczynia i urządzenia kuchenne różnorodnej wielkości i o nawet najbardziej skomplikowanej masie. Półki w szafach są niezwykle praktyczne, a do tego w wielu modelach mebli można regulować ich rozstaw. Lekkość tych mebli zdecydowanie wygrywa z masą mebli drewnianych, co ma ogromne znaczenie przy remontach i wszelkich przebudowach, gdy stajemy przed koniecznością przemieszczenia mebli z jednego miejsca na drugie. Do ich wyczyszczenia wystarczy jedynie wilgotna szmatka z odrobiną płynu do naczyń. Następnie polerujemy do sucha.

Źródło: iguana.pl
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości